shape
shape
shape
shape
2007 videonadzor.org. All rights reserved.
shape


dvr
JVC TK-C920 color kamera

Sada vec legendarna kamera medju instalaterima,pojavila se jos 2004 i bila je ucesnik u mnogim ozbiljnim cctv projektima do sada.
Odlucili smo da obavimo mali bench test, jer ova kamera to zasluzuje.
------------------------------------------------------
Sve o ovoj kameri, od kompaktnog i donekle konzervativnog kucista do odlicno izbalansiranih mogucnosti uliva sigurnost instalaterima i korisnicima.
Pocecemo sa mogucnostima, tk-c920 poseduje CCD chip sa 440,000 pixela u rezoluciji 752 x 582 i 535 Tvl.Upravo je senzor odgovoran za odlicne lo-lux mogucnosti kamere i JVC Super Lolux mode (AGC on uz F1.2 sociva).
Expozicija i procesiranje slika je automatizovano uz par kontrola( shutter speed auto ili off,backlight control(on/off),Agc (on/off) i white balance(auto ili rucno korisnikovo setovanje).
Kamera se napaja u zavisnosti od modela sa 12v, 24v, ili 220v.Kamera je upakovana u cetvtrasto kuciste dimenzija 11.5 x 5 x 5 cm i tezine 370g.Nosaci kamere su standardnog tipa i omogucavaju montazu sa gornje ili donje strane.Kamera ne poseduje kuciste otporno na vremenske  prilike
pa joj je potrebna dodatna zastita u vidu kucista za spoljasnju montazu.Na prednjem delu kamere je standradni c/cs adapter za sociva.Back fokus dugme se nalazi na pomalo neprihvatljivom mestu za ovu klasu kamera,na gornjem poklopcu i moze biti meta za nagomilavanje prasine i vlage iz prostorije koja upravo tim putem moze doci do unutrasnjosti kamere.
Na desnoj strani kamere se nalazi cetvoropinski konektor za auto iris sociva,mali switch za selekciju Video ili Dc kontrole kao i kontrola Dc nivoa.
Prelazimo na zadnji deo kamere.
U levom gornjem uglu se nalazi mali DIP switch za ukljucivanje AGC, shutter, backlight controla, auto/manual white balance i internal/line-lock sinhronizacije.
Odmah ispod ovih komandi nalaze se komande line-lock faze i manuelni white balance kao i Reset dugme za povratak na fabricka podesavanja.
U gornjem desnom uglu nalaze se ulazi za napajanje kao i kompozitni video out.O donjem desnom uglu se nalzi zelena lampica - indikator ukljuceno/iskljucenog napajanja.
-------------------------------------------------------
Performanse
Ovo je kamera visokih performansi i sposobnosti za pruzanje slike visokog kvaliteta.Fini detalji su odlicno renderovani i ostri, potreban je dobar izbor sociva da bi se izvukao maksimum iz ove kamere.Rezolucija kamere je malo niza u radu od navedene u specifikaciji,a sum na slici je medju najnizima u klasi.
zasicenost boja je promenljiva,na prirodnom svetlu nema nikakvih problema cak i tonovi koze su fantasticno renderovani, dok pod vestackim osvetljenjem instalater mora da se poigra sa setovanjima red/blue color kanala da bi dobili zeleljeni efekat.
U mesovitim uslovima prirodno/vestacko osvetljenje auto sistem korektno obavlja svoj posao, ali postoji mogucnost pojave naglaseno crvene boje pogotovo u uslovima loseg osvetljenja.
Sistem ekspozicije reaguje veoma brzo na iznenadne promene u osvetljenju kao i backlight kompenzacija koja je vrlo ekektna pogotovo kad se angazuje auto shutter opcija na kameri.
Snimci pri malom osvetljenju su vrlo zadovoljavajuci i tk-c920 nastavlja da prenosi upotreblivu sliku,doduse sa malo vise suma.
Kamera radi bez grejanja, sto je uvek dobar znak i ukazuje na dugacak vek kamere.
---------------------------------------------------------
Zakljucak
Sta reci posle svega navedenog ,iako je ovo poprilicno star model radi se o efektnoj i stabilnoj kameri odlicnih performansi koja se lako moze uklopiti i u modernije cctv sisteme.
Jvc cctv kamera Tkc-920
Download uputstva
kamere za nadzor
CENE KAMERA

CENE PC KARTICA ZA NADZOR

Pc kartice za videonadzor
CENE DVR
shape           Novosti
     

HOME     |       DOWNLOAD     |        TESTOVI I TEHNICKA PODRSKA     |     FORUM    |     KONTAKT
           ALARMNI SISTEMI      |      VIDEO INTERFONI     |        OPREMA ZA VIDEO NADZOR 
MOBILNI DVR UREDJAJI   |   SATELITSKO PRACENJE VOZILA   |  KONTROLA PRISTUPA
RAČUNARSKE MREŽE   | PANASONIC TELEFONSKE CENTRALE